Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jeden mrtvý a několik zraněných. Silný vítr a kroupy se přehnaly středozápadem USA

Tornádo
Tornádo
Foto: Pixabay

Washington - Očekávané silné bouře, před nimiž v úterý varovali američtí meteorologové obyvatele části států středozápadu, zanechaly menší škody, než se předpokládalo.

Části Texasu, Kansasu či Indiany zasáhl prudký vítr a krupobití, hlášeno bylo šest slabších tornád. Poničeny byly desítky domů a zemřel jeden člověk. Meteorologové však podle agentury AP vydali nové varování před bouřemi pro oblast východně od zasažených regionů, které platí od Louisiany po Illinois.

Jedinou obětí bouří se stala žena z městečka Tomball v Texasu, na kterou spadl strom povalený silným větrem. Ten na mnoha místech dosahoval rychlosti přes 100 kilometrů za hodinu, lámal stromy a sloupy elektrického vedení a ničil střechy domů.

Tornáda, která se prohnala Texasem, Indianou, Missouri, Kansasem a Oklahomou, poničila některé stavby, přičemž bylo zraněno několik lidí.

Témata:  USA počasí bouře kroupy tornádo

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy