Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 23. února

Počasí
Počasí
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V čerstvém západním proudění bude přes střední Evropu postupovat další frontální systém z Atlantiku, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, na severu, severovýchodě a na jihozápadě na horách na většině území, jinde jen ojediněle déšť nebo přeháňky. Na horách na severu srážky trvalejší a vydatnější, v polohách nad 1000 m přechodně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty 8 až 4 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy v nárazech 15 až 20 m/s (až 70 km/h).

Tlaková tendence: setrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, během odpoledne přechodně i polojasno. Místy déšť nebo přeháňky. Na horách na severu a severovýchodě zpočátku srážky trvalejší a vydatnější. Později večer na severu a severozápadě Čech v polohách nad 900 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 9 až 13 °C, na jižní Moravě až 15 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, mimo jihovýchodu postupně zesílí vítr na silný 8 až 12 m/s s nárazy 20 až 25 m/s (až 90 km/h), na horách kolem 30 m/s (110 km/h).

Tlaková tendence: zpočátku slabý, postupně mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy