Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jarní počasí je tady, bude až 15 stupňů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Následující čtyři týdny by měly být teplotně nadprůměrné. Od příštího týdne se bude průměr maximálních denních teplot pohybovat okolo deseti až patnácti stupňů Celsia.

Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Srážkový úhrn by se v březnu neměl nijak výrazně odchýlit od dlouhodobého průměru, který je 40 milimetrů.

"Od dlouhodobého průměru se bude pravděpodobně nejvíce odlišovat první předpovědní týden, během dalších týdnů by se teploty měly pohybovat převážně blízko hranice nadnormálních a normálních hodnot," uvedli meteorologové. Minimální teploty by už ani v noci neměly příliš klesat pod nulu.

Předpověď na neděli (00-24):V noci zataženo až oblačno. Ojediněle, na severozápadě a severu Čech přechodně místy slabý déšť se sněhem. Ojediněle i srážky mrznoucí. Přes den zataženo až oblačno, ojediněle slabý déšť, zpočátku i déšť se sněhem nebo srážky mrznoucí. Později odpoledne a večer od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, zejménana jihu a východě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, v 1000 m na horách kolem +2 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu a severovýchodě kolem 20 m/s (70 km/h), bude k večeru slábnout.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Ojediněle, na Moravě místy zataženo nízkou oblačností. Ojediněle mrholení nebo mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, při nízké oblačnosti kolem 6 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. V Čechách od západu občas s deštěm, postupně s přeháňkami, později nad 800 m srážky sněhové. Na Moravu a do Slezska se srážky rozšíří až později odpoledne a večer. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jižní, postupně jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno, místy přeháňky nad 500 m srážky sněhové. Později v Čechách přibývání oblačnosti od západu a postupně s deštěm, nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní vítr, přechodně zesílí na čerstvý 5 až 9 m/s, místy v nárazech 15 až 20 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Postupně ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Čerstvý západní vítr 5 až 9 m/s, místy v nárazech 15 až 20 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až polojasno. Ojediněle, jen přechodně místy, déšť nebo přeháňky. Na horách zpočátku srážky smíšené. Ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, postupně místy až 16 °C.

Témata:  počasí oteplování

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy