reklama

S květnem přišlo do Česka teplé počasí, které by už mělo vydržet. V polovině týdne se ještě mírně ochladí, nad naším územím se bude podle meteorologů rozpadat studená fronta. O víkendu si ale znovu užijeme tepla - bude i dvacet stupňů.

Dnes bude oblačno až polojasno, na jihu se mohou objevit přeháňky nebo slabý déšť. Teploty přes den vyšplhají na 15 až 19 °C, v polohách nad 1000 metrů jen kolem 10 °C.

I v úterý by mělo vydržet slunečné a teplé počasí. Bude znovu oblačno až polojasno, postupně má ale oblačnosti přibývat a mohou přijít i bouřky. V noci klesnou teploty na 8 až 4 °C, přes den se dočkáme znovu 15 až 19 °C.

V polovině týdne přijde mírné ochlazení, teploty spadnou o pět stupňů na 10 až 14 °C. Ve středu by mělo být navíc zataženo až oblačno, na většině území bude také pršet nebo se objeví přeháňky.

I na čtvrtek hlásí meteorologové přeháňky. Bude ale spíše oblačno až polojasno a oblačnosti by mělo postupně ubývat. V noci klesnou teploty až na 2 °C, přes den se oteplí na 13 až 17 °C.

V pátek předpokládají odborníci jasno až polojasno, přeháňky jen ojediněle. Rtuť teploměru se vyšplhá až na 20 stupňů, v noci bude znovu 8 až 4 °C.

I o víkendu si užijeme sluníčka. V sobotu i v neděli by mělo být jasno až polojasno. Teploty v noci se budou pohybovat mezi 10 až 5 °C. Přes den se znovu na většině území přehoupnou přes dvacítku, bude 18 až 23 °C.