reklama

Do konce dubna se bude udržovat chladné počasí, přičemž průměrné týdenní teploty zůstanou pod dlouhodobým průměrem. V první polovině května se sice oteplí, ale teploty i nadále budou většinou podprůměrné. Celkově období od poloviny dubna do poloviny května by mělo být teplotně podprůměrné.

Trend četnějších srážek z posledních týdnů bude přetrvávat minimálně do konce dubna. O něco méně srážek než obvykle se vyskytne v první polovině května, ale celkově období od 17. dubna do 14. května by mělo být srážkově nadprůměrné, informuje chmi.cz.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):
Oblačno až zataženo, zpočátku na východě území i polojasno. Déšť nebo přeháňky, v polohách nad 600 m, ráno na západě a severozápadě Čech nad 400 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na východě a severovýchodě území při slabším větru až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na východě zpočátku vítr jihozápadní.

Úterý (00-24):
Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, zpočátku dne srážky místy. V polohách nad 400 m, ráno a večer ve všech polohách srážky sněhové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Čerstvý severní vítr 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s. Na horách tvorba sněhových jazyků, místy i závějí.

Středa (00-24):
Oblačno až zataženo, zpočátku místy, během dne na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Na horách na severu a severovýchodě četnější. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při slabším větru až -5 °C. Ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Čerstvý severní vítr 4 až 9 m/s, v nárazech 15 až 20 m/s, na horách kolem 25 m/s. Od vyšších poloh sněhové jazyky nebo závěje. Vítr bude v Čechách večer slábnout.

Čtvrtek (00-24):
Oblačno až zataženo, místy, zejména na východě a severovýchodě území sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti nebo uklidnění větru kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na východě území místy v nárazech kolem 15 m/s a na horách na severovýchodě pokračující tvorba sněhových jazyků a závějí.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území déšť nebo přeháňky, na horách většinou sněhové. Nejnižší noční teploty zpočátku +3 až -2 °C, při déletrvajícím vyjasnění nebo uklidnění větru až -6 °C, postupně +5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C.