Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 2. května

Počasí
Počasí
Foto: Pixabay

Praha - Počasí u nás bude ovlivňovat tlaková níže nad Německem a s ní spojená studená fronta přejde od jihozápadu přes naše území, informuje chmu.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Na většině území postupně déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, na jihozápadě v polohách nad 600 m postupně déšť se sněhem nebo sněžení. K ránu v Čechách od jihu ubývání srážek a místy i polojasno. Nejnižší teploty 9 až 5 °C, na jihozápadě až 3 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na jižní až jihozápadní. Na východě vítr slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, od jihozápadu slabý až mírný vzestup

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, zpočátku v Čechách místy i polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, během dne od jihu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Na západě déšť četnější, zpočátku nad 600 m déšť se sněhem nebo sněžení, ustávání srážek a ubývání oblačnosti až k večeru. Nejvyšší teploty 12 až 16 °C, na západě kolem 10 °C, v 1000 m na horách kolem 8 °C, na západě kolem 4 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, v západní polovině Čech vítr čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s. K večeru bude vítr slábnout.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 18:32

Ukrajinci zavraždění v Německu byli vojáci, prozradil Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy