Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teplo k nám jen tak nepřijde. Předpověď na měsíc

Počasí
Počasí
Foto: Pixabay

Praha - Po zbytek května budou teploty v Česku podprůměrné, nebo průměrné. Do poloviny měsíce se navíc mohou objevit ranní mrazy. Vyplývá to z výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

"Ve druhém květnovém týdnu bude pokračovat chladný ráz počasí, kdy se opět vyskytnou ranní mrazy," oznámili pracovníci ČHMÚ.

Třeba příští středu mohou podle předpovědi klesnout teploty během noci až na minus tři stupně Celsia. "Od poloviny května by se už ranní teploty neměly dostat pod bod mrazu," doplnili meteorologové.

V příštím týdnu bude průměr nejvyšších denních teplot činit zhruba 14 stupňů. V následujících třech týdnech mezi 15. květnem a 4. červnem pak stoupne na úroveň kolem 20 stupňů.

"Lze však očekávat výkyvy do nižších i vyšších hodnot, zejména v závislosti na slunečním svitu," sdělili meteorologové.

Předpověď na neděli (00-24):V noci oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Ojediněle přeháňky. Přes den většinou oblačno, zpočátku ojediněle mlhy. Ráno a večer ojediněle, odpoledne na většině území přeháňky. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na Moravě místy až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, během dne mírný severozápadní 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na jihozápadě ojediněle i bouřky. Během večera na severu nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na jihu Moravy až 18 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Proměnlivá oblačnost, na severu místy, jinde ojediněle přeháňky, nad 500 m smíšené nebo sněhové. K večeru ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Předpověď na středu (00-24):Skoro jasno až polojasno, na severu přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Převážně polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý východní vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zpočátku polojasno, postupně oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, postupně 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C, zpočátku při zmenšené oblačnosti až 25 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy