Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na západe Čech v noci řádily bouřky a krupobití

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Plzeň - Silný přívalový déšť s krupobitím zasáhl v pátek večer celý okres Domažlicko. Hasiči museli odstraňovat hlavně stromy padlé na silnice, rodinné domy a na elektrické vedení.

V dalších okresech Plzeňského kraje způsoboval ojediněle podobné problémy silný vítr. Nikdo nebyl zraněn. Podle předpovědi meteorologů měly být velké problémy se silnými bouřkami kroupami také v sousedním Karlovarském kraji, kde byl ale nakonec klid. ČTK to dnes řekli hasiči v obou krajích.

"Na Domažlicku jsme vyjížděli celkem šestnáctkrát, což je více než polovina celodenního běžného průměru v celém kraji," uvedl velící důstojník hasičů Plzeňského kraje Miroslav Marek. Přívalový déšť, doprovázený třícentimetrovými kroupami, začal kolem 19:00 a trval asi půl hodiny. Do 21:00 záchranáři všechny problémy odstranili.

Nejvíce zásahů si připsali kolem Poběžovic. "V obci Mnichov odčerpávali vodu z vytopeného sklepa rodinného domku, ve Vlkanově spadl strom na dům. Stromy padaly po celém Domažlicku, hodně také v oblasti Klenčí pod Čerchovem a u Postřekova, V Peci přerušil nakrátko strom ve vedení dodávku elektřiny. Všechny problémy byly odstraněny velmi brzy, řekl Marek.

"Ještě hodinu po krupobití byly v Postřekově na zahradě vidět více než třícentimetrové kroupy," řekl ČTK Jan Anderle z Klenčí.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy