Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhnou v neděli silné bouřky, varují meteorologové

Bouřka, ilustrační fotografie
Bouřka, ilustrační fotografie
Foto: Martin Drahola, EuroZprávy.cz

Praha - Moravu a Slezsko v neděli zasáhnou silné bouřky s přívalovými srážkami. Ve výstraze to dnes uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Moravu a Slezsko v neděli odpoledne ojediněle zasáhnou silné bouřky s přívalovými srážkami, nárazy větru o rychlosti 70 kilometrů za hodinu nebo kroupami. Ve výstraze to dnes uvedl Český hydrometeorologický ústav. V Čechách lze očekávat déšť či přeháňky, místy bouřky.

Meteorologové silné bouřky, při nichž naprší kolem 35 milimetrů vody, očekávají ve východní části Pardubického kraje a Vysočiny a na celém území Moravy a Slezska. Přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa, například sklepy.

V neděli přes naše území přejde zvlněná studená fronta. Večer budou od západu srážky slábnout. Během dne bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Nejvyšší teploty v Čechách vystoupají na 19 až 24 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 24 až 29 stupňů.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku zejména na východě až polojasno. Od západu na většině území déšť nebo přeháňky, zejména ve východní polovině území místy bouřky i silné. Večer od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 19 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku 24 až 29 °C. Mírný severozápadní 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jižní až jihozápadní, v bouřkách přechodně zesílí. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku i polojasno. Ojediněle, během dne místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na severozápadě až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy, od západu na většině území déšťnebo přeháňky, místy bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na jihovýchodě a východě až 24 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Jasno až polojasno, v závěru období od západu až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, postupně 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, postupně 25 až 29 °C.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy