Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto si dalo stopku? Červen je teplý, na konci měsíce se to změní

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Teplejší počasí posledních dní sice bude ještě pokračovat v následujících dvou týdnech, na konci června se ale ochladí. Nejteplejší nebude ani začátek července.

Na konci června se mírně ochladí a chladnější bude i první červencová dekáda. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Teploty přes den budou v příštích dvou týdnech kolem 25 stupňů Celsia. V noci se teplota bude pohybovat nejčastěji mezi 10 a 15 stupni. Během jednotlivých týdnů ale nelze vyloučit i větší výkyvy teplot, upozornili meteorologové.

Přelom června a července přinese mírné ochlazení. A chladněji bude podle předpovědi i v prvních dnech školních prázdnin.

Z hlediska srážek bude příští týden průměrný či podprůměrný. Naopak týden na přelomu června a července přinese víc deště než obvykle.

Předpověď na pondělí (00-24):Polojasno, přechodně oblačno. Během dne od severozápadu místy přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na východě až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihu až 32 °C. Mírný jižní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na čerstvý západní až severozápadní 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):Převážně polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě až 27 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Polojasno až oblačno, na severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno až oblačno, na severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty v pátek 23 až 27 °C, v dalších dnech 19 až 24 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy