Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhnou odpoledne silné bouřky

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Meteorologové vydali varování před bouřkami. Čechy by měly zasáhnout dnes mezi 11:00 a 23:00, na Moravě platí výstraha od 14:00 do půlnoci. Bouřky budou ojediněle silné, zejména s přívalovými srážkami s úhrny 30 až 40 mm, v menší míře s kroupami a nárazy větru.

Bouřky se nejprve očekávají v Čechách a na Českomoravské vrchovině, během odpoledne a večera dorazí i na Moravu a do Slezska.

V sobotu počasí u nás ovlivní od jihozápadu mělká brázda nižšího tlaku vzduchu. V neděli se ze západní do střední Evropy bude přesouvat brázda nízkého tlaku vzduchu a s ní spojená zvlněná studená fronta bude ovlivňovat počasí u nás začátkem příštího týdne. Za studenou frontou se k nám od jihozápadu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu, po jeho severní straně budou koncem období postupovat z Atlantiku do západní a střední Evropy frontální systémy.

Předpověď na sobotu (00-24):V noci polojasno až oblačno, k ránu na jihozápadě Čech až zataženo a místy déšť. Na Moravě a ve Slezsku přechodně až skoro jasno a k ránu ojediněle mlhy. Přes den oblačno až polojasno, přechodně až zataženo, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky, ojediněle i silné. Později odpoledne a večer od západu ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na západě a jihozápadě Čech kolem 24 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí (00-24):Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Během dne postupně oblačno až zataženo s deštěm, místy i vydatným. Na jihu a východě ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na Moravě až 26 °C. Mírný proměnlivý vítr 2 až 5 m/s. 

Předpověď na úterý (00-24):Převážně zataženo s deštěm, místy i vydatným. Během dne od západu slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s. 

Předpověď na středu (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Polojasno až oblačno, přechodně až zataženo a místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy