Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko prožilo chladnou noc, na některých místech teploty klesly pod 10 stupňů Celsia

Měsíc v úplňku
Měsíc v úplňku
Foto: Pixabay

Praha – Česko za sebou má nečekaně chladnou noc. Teplota klesla podstatně níž, než bylo v posledních dnech běžné. Nejbližší noci budou podle ČHMÚ opět příjemnější. Noc ze středy na čtvrtek by dokonce mohla být na východě republiky i tropická.

Celorepublikový průměr nejnižších naměřených teplot klesl dnes v noci na 11,2 stupně Celsia, v Čechách se nedostal ani přes 10 stupňů. Informoval o tom dnes na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Noc z neděle na pondělí byla v západní polovině republiky výrazně chladnější než na východě. Zatímco v Čechách se průměr minim dostal jen na 9,6 stupně Celsia, na Moravě a ve Slezsku bylo příjemnějších 13,2 stupně.

Ještě chladněji bylo naposledy v noci 16. července, kdy průměr minim dosahoval dokonce jen 8,5 stupně. Vůbec nejchladnější noc letošního léta meteorologové zaznamenali 8. června, kdy průměr klesl na 6,5 stupně Celsia. Naopak nejteplejší byl noc 2. srpna s hodnotou 19,5 stupně.

Témata:  počasí Měsíc 1 EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy