reklama

Výstraha před vysokými teplotami platí pro části krajů Jihomoravského a Zlínského od pátečního poledne do 19:00. Silné bouřky se mohou objevit v krajích Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Jihočeském, Středočeském a v Praze, a to v pátek od 18:00 do půlnoci.

V bouřkách se mohou vyskytnout nárazy větru o rychlosti až 70 km/h, výjimečně se objeví i kroupy. "Bouřky budou při postupu k východu zvolna slábnout," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst nebo sklepů.

Předpověď na pátek (00-24):
V noci oblačno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku místy až skoro jasno. V Čechách ojediněle slabý déšť nebo přeháňky. Ojediněle mlhy. Přes den polojasno až oblačno, odpoledne od západu přibývání oblačnosti, večer a v noci v Čechách místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné.

Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na Moravě 30 až 34 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C, v Jeseníkách a v Beskydech kolem 25 °C. Slabý, přes den postupně mírný jižní vítr 2 až 6 m/s, se bude večer v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu (00-24):
Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky a vydatnější srážky. Na východě zpočátku polojasno. Během dne v Čechách od západu ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 21 až 17 °C, v Čechách 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě a východě až 25 °C. Mírný západní až severozápadní, na východě zpočátku jižní vítr 2 až 6 m/s, během dne přechodně zesílí.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Na východě v první polovině dne až zataženo s deštěm. Večer ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s bude večer v Čechách slábnout.