Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na září? Léto skončilo, ochladí se

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Příští týden by mělo často pršet a ochladí se. Teploty v Čechách většinou nepřekročí 20 stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi a měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Předpokládáme, že období od 11. září do 8. října 2017 bude jako celek teplotně průměrné až slabě podprůměrné. Zejména zpočátku budou počasí nad střední Evropou ovlivňovat tlakové níže, takže musíme počítat s relativně nižšími teplotami a četnějšími srážkami," uvedli meteorologové. Z nadcházejících čtyř týdnů bude zřejmě nejteplejší poslední týden v září, následně se ochladí.

I celkové množství srážek by mělo být obvyklé pro tuto roční dobu, zřejmě nejdeštivější bude hned příští týden.

Předpověď na neděli (00-24):V noci v Čechách oblačno až zataženo, zpočátku na západě, postupně i jinde místy občasný déšť. Na Moravě a ve Slezsku jasno až polojasno. Přes den oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Ráno v Čechách, postupně i na ostatním území místy déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle bouřky. Později večer na východě déšť četnější. Odpoledne a večer v Čechách od západu ustávání srážek a později na severozápadě i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na východě kolem 15 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na východě 20 až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 15 °C. V noci mírný západní vítr 2 až 5 m/s, na východě jižní 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s. Přes den slabý západní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, na východě zpočátku mírný jihozápadní až jižní 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle bouřky a k večeru i srážky vydatnější. V severozápadní polovině Čech zpočátku polojasno, postupně oblačno a srážky jen místy. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 16 až 12 °C, v Čechách 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na východě místy až 24 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, přes den přechodně mírný 3 až 7 m/s se večer bude měnit na západní.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo s deštěm, během dne od západu ustávání srážek a později i ubývání oblačnosti. V severozápadní polovině Čech polojasno, přes den až oblačno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 14 až 10 °C, v Čechách 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Většinou polojasno, během dne od západu oblačno až zataženo, místy zejména v Čechách déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na jižní Moravě až 22 °C. Zpočátku mírný, postupně čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno až oblačno, od severozápadu až zataženo s deštěm a přeháňkami. Odpoledne postupně od severozápadu ustávání srážek a v Čechách i protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 14 až 18 °C, na Moravě a ve Slezsku 18 až 22 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Postupně oblačno až zataženo, na většině území přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 15:31

Mrazivé počasí odezní, přetrvá v jednom kraji. Platí výstraha

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy