Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 20. září

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Počasí u nás bude ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní nad Slovenskem, oddělující teplý vzduch na jihovýchodě od chladného na západě a severozápadě, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, v jihovýchodní polovině území déšť, na východě i vydatnější, v severozápadní polovině území ojediněle přeháňky. Na západě a severozápadě až polojasno a ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 11 až 7 °C, na západě Čech až 5 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup, na Moravě a ve Slezsku slabý pokles

Počasí přes den (07-24):V Čechách převážně oblačno, místy přeháňky, které budou večer ustávat. Na Moravě a ve Slezsku zataženo s deštěm, ojediněle i vydatnějším, k večeru postupně slábnutí srážek. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, v Čechách 13 až 17 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Vítr začne k večeru od západu slábnout.

Tlaková tendence: slabý, později mírný vzestup

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy