Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dlouhodobá předpověď: Teploty stoupnou, pak spadnou k nule

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Následující čtyři týdny budou teplotně nestálé. Příští týden teploty překročí hranici dvaceti stupňů. Nejchladnější má být týden od 9. do 15. října, kdy se mohou objevit přízemní mrazíky.

Týdenní průměrné srážkové úhrny budou v intervalu dva až deset milimetrů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Příští týden se budou maximální denní teploty pohybovat většinou od 16 do 21 stupňů Celsia a minimální noční teploty od deseti do pěti stupňů. "Týden od 9. do 15. října se jeví teplotně slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem 12 stupňů Celsia a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem tří stupňů Celsia a tedy nejchladnější z celého období," uvedli meteorologové. Ve druhé polovině října se zřejmě oteplí.

Dlouhodobá průměrná teplota od 25. září do 22. října je v ČR 10,1 stupně Celsia. Nejchladnější byl rok 1972, kdy se v tomto období průměr dostal jen na šest stupňů. Naopak v roce 1966 to bylo 13,3 stupně, což je dosud nejvíce. Průměrný srážkový úhrn je 40 milimetrů.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na severovýchodě ojediněle i bouřky. Ráno a večer ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s večer zeslábne.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, místy občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Převážně oblačno, místy občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na severovýchodě až 21 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Převážně polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky, zejména v závěru období. Ráno ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy