Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 18. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Mezi tlakovou níží nad Itálií a Balkánským poloostrovem a tlakovou výší nad jižní Skandinávií k nám bude proudit velmi studený vzduch od severovýchodu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, na severu přechodně místy polojasno. Na horách a zpočátku i na jihu a západě Čech místy, jinde ojediněle občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší teploty -5 až -9 °C. Čerstvý severovýchodní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu 20 až 25 m/s (až 90 km/h). Na Moravě vítr místy silný 8 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h). Na severovýchodě území a na horách místy tvorba sněhových jazyků.

Tlaková tendence: mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, na severu přechodně místy polojasno. Na horách a na severní Moravě a ve Slezsku místy, jinde ojediněle občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, ve Slezsku kolem -5 °C. Čerstvý severovýchodní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu 20 až 25 m/s (až 90 km/h). Na Moravě vítr místy silný 8 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h). Na severovýchodě území a na horách místy tvorba sněhových jazyků. K večeru bude vítr slábnout.

Tlaková tendence: slabý vzestup nebo setrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí mraky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy