Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 29. května

Polední slunce, ilustrační fotografie
Polední slunce, ilustrační fotografie
Foto: ToZ, EuroZprávy.cz

Praha - Přes Německo bude postupovat zvolna k východu zvlněná studená fronta, která večer a v noci na pondělí bude přecházet přes naše území. Před ní k nám bude proudit teplý a vlhký vzduch od jihu.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle přeháňky a bouřky. V bouřkách se ojediněle vyskytnou srážkové úhrny kolem 30 mm, nárazy větru kolem 20 m/s (72 km/h) a i kroupy. Nejnižší teploty 17 až 13 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Na Českomoravské vrchovině a na jižní Moravě k ránu mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, zpočátku ojediněle, během odpoledne a večera od jihozápadu postupně na většině území přeháňky, místy bouřky. Ojediněle, na jihozápadě Čech místy silné bouřky se srážkovými úhrny kolem 40 mm, kroupami a nárazy větru kolem 20 m/s (72 km/h). Nejvyšší teploty 25 až 29 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, zejména na Českomoravské vrchovině a na jižní Moravě v nárazech kolem 15 m/s. Na jihozápadě Čech a na severovýchodě Moravy a ve Slezsku vítr slabý proměnlivý do 4 m/s. Vítr se bude večer na západě Čech měnit na západní.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, večer slabý vzestup

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy