Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 30. března

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Přes střední Evropu bude k severovýchodu zvolna postupovat tlaková níže, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno. Na východě a jihu Moravy až zataženo, místy déšť, jinde jen ojediněle, v polohách nad 1000 m sněžení. K ránu v Čechách místy až skoro jasno, ojediněle mlhy. Nejnižší teploty +3 až -1 °C, při malé oblačnosti až -3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup, postupně setrvalý stav

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, ráno v Čechách místy skoro jasno, ojediněle mlhy. Postupně oblačno až zataženo, na východě místy, jinde jen ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, postupně mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, během dne místy dobré

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy