Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 30. května

Bouřka, ilustrační fotografie
Bouřka, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Zvlněná studená fronta bude postupovat přes naše území zvolna k severovýchodu.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Místy bouřky a přeháňky, postupně na jihozápadě i déšť. V bouřkách se ojediněle vyskytnou srážkové úhrny kolem 40 mm, kroupy a nárazy větru kolem 20 m/s (72 km/h). Srážky budou během noci ustávat. Nejnižší teploty 17 až 13 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině a jižní Moravě místy v nárazech kolem 15 m/s. V Čechách k ránu postupně jihozápadní vítr.

Tlaková tendence: setrvalý stav

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, na východě zpočátku i polojasno. Místy přeháňky nebo občasný déšť. Ve východní polovině území místy, jinde jen ojediněle bouřky. V bouřkách se ojediněle vyskytnou srážkové úhrny kolem 30 mm, kroupy a nárazy větru kolem 20 m/s (72 km/h). Nejvyšší teploty 22 až 26 °C, na západě kolem 20 °C, na severovýchodě území až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C, v Beskydech až 20 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

 

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy