Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 8. dubna

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Počasí u nás částečně ovlivní výšková tlaková níže, která bude postupovat přes naše území k severu, informuje chmu.cz.

Počasí v noci (22-07):Jasno až polojasno, zpočátku ve východní polovině území a během noci místy i jinde oblačno až zataženo. Na Moravě a na Českomoravské vrchovině od jihu postupně místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty 9 až 5 °C, v jihozápadní polovině Čech až 3 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Na západě Čech a na severovýchodě Moravy a ve Slezsku vítr jen slabý do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Počasí přes den (07-24):Zpočátku oblačno až zataženo, na Moravě, v severovýchodních a východních Čechách přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Během odpoledne od jihu ustávání srážek. Na západě a jihozápadě Čech a během dne i na ostatním území polojasno až skoro jasno. Nejvyššíteploty 16 až 20 °C, v místech s deštěm kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C, na Šumavě až 16 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s bude večer částečně slábnout. V západní polovině Čech slabý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles, večer slabý vzestup

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy