Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českem se prohnaly bouřky, napáchaly škody v dopravě

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Do Česka přicházejí silné bouřky a už jsou hlášeny komplikace v dopravě. Vlaky nejezdí mezi Mšenem na Mělnicku a Skalskem na Mladoboleslavsku, problémy jsou také na Kolínsku a v Dobroníně na Vysočině.

Mezi Mšenem a Skalskem byl před 16:00 přerušen provoz kvůli stromu spadlému na koleje. Větší komplikace jsou ale mezi Velimí a Kolínem, kde je hlášena porucha zabezpečovacího zařízení. Jezdí se tam takzvaně mezistaničně, v jednom okamžiku může být na trati pouze jeden vlak. "Cestující musejí počítat s výrazným zpožděním," upozornila mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Stejná situace je podle ní v Dobroníně na trati Havlíčkův Brod-Jihlava. "Přes Dobronín se kvůli poruše zabezpečovacího zařízení vůbec nedá jezdit," dodala mluvčí.

Předpověď na sobotu (00-24):V noci jasno až polojasno, v Čechách na západě a severozápadě oblačno až zataženo, místy přeháňky, zpočátku ojediněle bouřky. K ránu ojediněle mlhy. Přes den Jasno až polojasno, zejména v Čechách místy přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C. Slabý jihozápadní, postupně jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno až skoro jasno, večer od jihu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině a na jihu Moravy místy v nárazech kolem 15 m/s. V západní polovině Čech slabý proměnlivý do 4 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Od jihu na většině území déšť, přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách postupně měnit na severní.

Témata:  počasí bouřky železnice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy