Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na víkend: Meteorologové mají špatné zprávy

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Na většině míst v Česku se ve čtvrtek vyskytovaly přeháňky a zvýšená oblačnost. Dnes ale teploty vyrostly až na 27 stupňů a vykouklo slunce. Bude to značit teplý a prosluněný první prázdninový víkend? Podle meteorologů ani náhodou.

Zatímco čtvrtek se nesl v duchu zatažené oblohy s přeháňkami a nejvyššími teplotami kolem 20 stupňů, už dnes se počasí o poznání zlepšilo. Školáci si tak šli pro vysvědčení v relativně suchém a teplém dni.

Teploty vyrostly až na příjemných 27 stupňů, což by mohlo značit teplý víkend. Opak je ale pravdou.

Hned v sobotu teploty klesnou na 22 stupňů, bude polojasno až oblačno a mohou se vyskytnout mlha či přeháňky. První prázdninový den tak nezačne nejlépe.

V neděli bude počasí velmi podobné tomu sobotnímu. Teploty se udrží kolem 22 stupňů a očekává se polojasné až oblačné počasí. Na koupání tedy ani jeden den rozhodně nebude, ačkoliv původně meteorologové očekávali, že by teploty mohly růst až na 27 stupňů.

Obdobná bude situace v pondělí, kdy teploty stoupnou na 23 stupňů a bude opět oblačno. Přeháňky se mohou objevit pouze ojediněle, stejně jako v úterý, kdy teploty vyrostou na 26 stupňů.

V dalších dnech by se mělo vyjasňovat a teploty postupně vzrostou až na letních 30 stupňů.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy