Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Červen bude teplejší, na konci měsíce ale očekávejte déšť

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Období od 6. června do 3. července 2016 bude teplotně průměrné, uvedl dnes chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí. Pokud jde o srážky, více jich můžeme čekat v na konci června.

První týden bude teplotně průměrný, v rámci celého období relativně nejchladnější, maximální denní teploty se budou pohybovat většinou od 20 do 26 °C. Minimální noční teploty budou většinou od 13 do 7 °C. Další týdny období budou taky teplotně průměrné, ale průměrné hodnoty budou zvolna stoupat.

Průměrná týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka se bude pohybovat kolem 23 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 12 °C.

Nejvíce atmosférických srážek by mělo spadnout pravděpodobně v posledním týdnu období s průměrným týdenním úhrnem kolem 23 mm a nejméně v prvním týdnu období s úhrnem kolem 13 mm.

Předpověď na příští týden

Pondělí:Skoro jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti na západě místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Úterý:Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na severovýchodě až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na severovýchodě kolem 21 °C. Slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Středa:Polojasno, odpoledne a večer při přechodně zvětšené oblačnosti na západě místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Čtvrtek:Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Převážně oblačno, místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy