Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jihočeský kraj zasáhnou silné bouře, varuje ČHMÚ

Bouřka, ilustrační fotografie
Bouřka, ilustrační fotografie
Foto: Martin Drahola, EuroZprávy.cz

Praha - Český hydrometeorologický ústav dnes vydal výstrahu před velmi silnými bouřkami s přívalovými srážkami. Upozornění platí především pro Jihočeský kraj. Příští týden by se mělo počasí uklidnit, bouřková činnost zeslábne.

Už dlouho jsme v Česku nezažili den, ve kterém by se neobjevily žádné bouřkové přeháňky. Nyní toto období končí, uvedlo meteocentrum.cz.

V pondělí by již měly být přeháňky velmi výjimečnou záležitostí, a pokud se nějaká vyskytne, tak už jen na jihozápadě Čech. Jinde už převládně slunečné počasí. I přes menší množství oblačnosti i srážek se teploty oproti víkendu spíš mírně sníží, na 20/24 °C.

Úterý už bude beze srážek. Obloha jasná až polojasná, teploty 21/25 °C - co víc si vlastně přát? Středa nebude jiná, také slunečná, a teploty 22/26 °C. V tomto případě už není předpověď nijak ohrožena.

Trochu nejistější je až předpověď na čtvrtek, kdy už by naše území mohla od západu začít ovlivňovat studená fronta. Nelze ještě přesně říci, zda se bouřky s touto frontou spojené objeví na celém území, nebo v západní části, a nebo třeba ještě vůbec, pokud by se fronta zbrzdila. Teploty očekáváme také mezi 22/26 °C.

Závěr příštího týdne přinese ochlazení. Momentálně to vypadá na trochu oblačnější a přeháňkový pátek s maximálními teplotami 18/22 °C, a víkendové dny sice slunečnější, ale ne o moc teplejší - sobota 19/23 °C, neděle už o něco teplejší - 20/24 °C.

Každopádně počasí zatím zůstane pro tuto část roku tak akorát, tedy bez příchodu nějakých tropických veder, jaká jsme zažili třeba v minulých dvou letech, kdy už v první třetině června byla zaznamenána tropická vedra s maximy až kolem 32 °C (vloni se tak stalo už 6. června).

Témata:  počasí bouřky ČHMÚ

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy