Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lijáky z minulého týdne vystřídají tropické teploty

Polední slunce, ilustrační fotografie
Polední slunce, ilustrační fotografie
Foto: ToZ, EuroZprávy.cz

Praha - Deštivé počasí, které nás trápilo minulý týden, vystřídají v následujících dnech takřka tropické teploty. Koncem týdne se ale obloha znovu zatáhne a vrátí se také srážky.

"Medardovský týden přinese více oblačnosti i srážek až ve své druhé polovině, do té doby si budeme užívat letních teplot," popsala počasí tohoto týdne meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V úterý bude jasno až polojasno. Nejvyšší teploty 22 až 26 °C. Teplota v 1000 m na horách kolem 18 °C. Slabý severovýchodní vítr.

Ve středu bude polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 12 až 8 °C. Denní teploty 24 až 28 °C. Mírný jihovýchodní vítr.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 20 až 24 °C. Mírný jihovýchodní vítr.

V pátek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Noční teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 18 až 22 °C. Mírný jihovýchodní vítr.

V sobotu bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami. Noční teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severozápadní vítr.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší teploty 16 až 20 °C. Mírný severozápadní vítr.

V pondělí bude oblačno až zataženo, občas přeháňky a bouřky. Noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C. Mírný jihozápadní vítr.

Extrémy v zahraničí nehrozí

"Stejně jako u nás bude v první polovině týdne počasí ve střední Evropě i ve Francii ovlivňovat tlaková výše od severu, která bude přinášet převážně slunečný charakter počasí s letními teplotami," říká Honsová. Občasné přeháňky se ve Francii objeví až ve středu, stejně tak v Německu. Počasí se ale bude celkově uklidňovat a nehrozí další extrémy.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy