Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se mírně ochladilo, teplotní rekordy dnes nepadly

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Horko v Česko dnes mírně polevilo a žádná ze stanic, které měří teplotu déle než 30 let, tak po pěti dnech nezaznamenala nový teplotní rekord.

Nejvyšší dnešní teplota byla 34 stupňů Celsia ve Strážnici na Hodonínsku. V Husinci-Řeži u Prahy, kde bylo v uplynulých dnech i o stupeň více než v jiných částech Česka, dnes meteorologové naměřili 29,9 stupně Celsia. ČTK to řekla pracovnice Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ).

K mírnému ochlazení nejen v Řeži podle ní přispěl mimo jiné déšť, který se někde objevil v sobotu a dnes. Podle předpovědi by se maximální teploty měly k vysokým hodnotám kolem 35 stupňů opět šplhat od středy.

Denní teplotní rekordy dnes sice odolaly, na některých stanicích byl však překročen dosud nejvyšší počet po sobě jdoucích tropických nocí, při kterých neklesla teplota pod 20 stupňů.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy