Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká předpověď počasí na září: Vrátí se tropy?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Po několika týdnech nesoucích se na vlně tropických teplot se Česku konečně ulevilo a rtuť teploměru spadna pod hranici 30 stupňů. Následujících několik týdnů se ale ponese v duchu nadprůměrně vysokých teplot a vedra se opět vrátí.

V závěru týdne nám dá léto zřejmě definitivní sbohem. Podle meteorologických modelů totiž přijde o víkendu strmý teplotní pád až o 10 stupňů. Žáky a studenty tak během prvního školního týdne čeká spíše mírnější počasí s teplotami kolem 20, maximálně 25 stupni.

Celý týden se ale ponese ve znamení zvýšení oblačnosti a hrozí lokálně i četné srážky. Mohou se objevit i bouřky nebo přívalové deště.

Stejně rychle, jako přijdou, ale srážky také odejdou. Hned druhý zářijový týden totiž bude co do srážkového úhrnu nejslabší. Teploty by se měly nadále pohybovat kolem 20 až 25 stupňů a postupně klesat.

Třetí zářijový týden bude teplotní pokles pokračovat a teploty se postupně dostanou na 20 stupňů. Mohou se opět objevit lokální srážky a zvýšená oblačnost.

V průběhu posledního týdne v září by podle dlouhodobých modelů mělo do Česka přijít sychravé podzimní počasí. Teploty by se měly pohybovat kolem 18 až 20 stupni a opět by se měla objevit zvýšená oblačnost se srážkami.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy