reklama

Ve středu se bude zpočátku v jihovýchodní polovině ještě objevovat doznívající déšť nebo přeháňky. Během dne ale zmizí a zatímco nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají na 22 až 26 °C.

Ve čtvrtek se roztrhá oblačnost a bude skoro jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty sice ještě více poklesnou, a to až na 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty ale zůstanou na stejných hodnotách, tedy v rozmezí 22 až 26 °C. 

V pátek bude podle meteorologů skoro jasno až polojasno a nejnižší noční teploty stoupnou na 14 až 10 °C. Oteplí se ale i přes den, kdy teploty vyrostou k 23 až 27 °C.

V sobotu se mírně ochladí a objeví se déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty ale opět stoupnou na 15 až 11 °C a teploty přes den se budou pohybovat v rozmezí 20 až 24 °C, na východě území
až 26 °C. 

Obdobné počasí nás čeká i v neděli. Bude oblačno až polojasno, ojediněle, na východě území místy přeháňky. Nejnižší noční teploty budou 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty pak 21 až 25 °C. 

Počátkem příštího týdne bude zpočátku většinou polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 8 °C, nejvyšší denní teploty ale stoupnou až na 27 °C.

Vysoké teploty by podle meteorologů mohly vydržet až do příštího pátku, kdy přijde déšť a prudké ochlazení až o 15 stupňů. Během příštího víkendu by se ale mělo opět vyčasit a teploty opět porostou k 25 °C.