Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká předpověď počasí: Do konce dubna přijdou mrazy i vedra

Počasí
Počasí
Foto: Pixabay

Česko čeká v následujících dnech ochlazení. Teploty v noci dokonce spadnou až na bod mrazu. Po příštím studenějším týdnu ale teploty opět porostou ke 20 stupňům. Zde by se měly udržet až do konce dubna.

O víkendu bude oblačno až zataženo, ve východní polovině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, jinde srážky jen ojediněle. V sobotu klesnou nejnižší noční teploty na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty stoupnou jen na 10 až 14 °C, v Čechách místy až na 16 °C. V neděli bude polojasno až jasno, nejnižší noční teploty ale klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty ak vyrostou na 14 až 18 °C. 

V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty zůstanou kolem 14 až 18 °C. 

V úterý bude oblačno  s přeháňkami. Nejnižší noční teploty zůstanou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 13 až 17 °C. 

Po zbytek týdne bude oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 10 až 15 °C.

Během posledních dvou dubnových týdnů by se ale teploty měly pohybovat opět kolem 20 stupňů a mělo by převládat jasné až polojasné počasí s občasnými bouřkami.

Počátkem května pak teploty začnou dvacetistupňovou hranici překonávat. Bude jasno až polojasno a meteorologové očekávají jen minimum dešťů.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy