Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přestane pršet? Předpověď počasí na noc a čtvrtek 23. května

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Tlaková níže nad Polskem se bude vyplňovat a do střední Evropy se od jihozápadu začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Informuje Český hydrometeorologický ústav.

Počasí v noci (22-07): Zataženo až oblačno, na většině území déšť, na horách na severovýchodě a východě vydatný. V západní polovině Čech zpočátku oblačno až zataženo, místy přeháňky, postupně oblačno až polojasno a ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 12 až 8 °C, na západě Čech až 5 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h), bude od západu částečně slábnout. V západní polovině Čech vítr mírný 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup.

Počasí přes den (07-24): Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Ve východní polovině území oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, v Beskydech déšť trvalejší a vydatnější. Během dne od západu ubývání srážek a později i oblačnosti. Nejvyšší teploty 16 až 20 °C, na Moravě a ve Slezsku 13 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C, na Šumavě až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude odpoledne a večer slábnout. Na západě a jihozápadě Čech vítr jen slabý do 4 m/s. Tlaková tendence: zpočátku slabý vzestup, postupně slabý až mírný pokles.

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy