Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teploty v Česku překonají 35 stupňů, ochlazovat se začne až v neděli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Česko zasáhnou ve čtvrtek velmi vysoké teploty, které potrvají až do pátku. Podle meteorologů ale teploty překročí třicetistupňovou hranici i o víkendu.

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před vysokými teplotamy, které platí ve čtvrtek a v pátek. Už během středy ale začne do Česka proudit teplý vzduch od jihu a nejvyšší odpolední teploty postupně překročí hranici 35 °C.

Ve středu překročí rtuť teploměru na řadě míst České republiky teploty 24 až 28 °C. Na jihovýchodě Moravy bude ojediněle až 30 °C, Mžeme také očekávat slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Podobná situace nás čeká ve čtvrtek, kdy ae teploty rapidně porostou. Nejvyšší denní teploty se tak budou pohybovat v rozmezí 30 až 34 °C. O něco tepleji bude v pátek, kdy se nejvyšší denní teploty vyšplhají na 32 až 36 °C. Objevit se mohou také bouřky.

Ani víkendové teploty nám nedají spočinout. Na východě Čech sice meteorologové očekávají přeháňky a bouřky později, nejvyšší denní teploty v Čechách se ale vyšplhají na 25 až 30 °C, na Moravě a ve Slezsku na 30 až 35 °C. 

Ochlazovat se začne postupně v neděli. Na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, na východě místy bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 21 až 25 °C, na východě až 27 °C. 

Následující týden už tak teplý nebude. Nejvyšší denní teploty se budou od pondělí do středy pohybovat v rozmezí 21 až 26 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy