Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O svátcích přijdou přeháňky, o víkendu bude až 30 stupňů

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Začátek týdne přinese teploty kolem 25°C, v úterý by se mohly vyšplhat až k 29°C, slunečné počasí by podle Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ) měly narušit srážky ve středu. O víkendu by se nevyšší denní teploty mohly postupně vyšplhat nad 30°C.

V úterý bude přes Evropu přecházet studená fronta. " Před ní k nám bude přechodně proudit teplejší vzduch od jihozápadu. Za studenou frontou k nám bude v dalších dnech proudit od severozápadu chladný vzduch, v kterém se do střední Evropy opět rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu. Ke koncipředpovědního období začne proudit na naše území teplý a vlhčí vzduch od jihozápadu," uvádí ČHMÚ.

Dnes očekává ČHMÚ jasné až polojasné počasí, nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 21 až 25°C. Bude vát slabý jihozápadní vítr.

V úterý bude během dne od západu přibývat oblačnost, postupně se mohou objevit přeháňky nebo dokonce bouřky. Teploty se budou během dne pohybovat kolem 23 až 27°C, na jihovýchodě bude až 29°C.

Středa přinese proměnlivou oblačnost, místy přeháňky, k večeru bude oblačnost ubývat. Ochladí se na 18 až 22°C, na jihovýchodě bude až 24°C.

Ještě ve čtvrtek očekává ČHMÚ na našem území ojediněle přeháňky, na většině území by ale mělo být polojasno. Teploty se budou držet kolem 19 až 23°C, mírný severozápadní vítr bude během dne slábnout.

V pátek začnou teploty stoupat, nejvyšší denní teploty by se mohly dostat na 22 až 26°C.

Teplé počasí by mělo vydržet i přes víkend, nejvyšší denní teploty budou zpočátku kolem 24 až 28°C, postupně se vyšplhají k 28 až 32°C. V závěru období by se podle ČHMÚ mohly místy objevit přeháňky a bouřky.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy