Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí jak na houpačce: Během následujících dn zažije Česko teplotní šok

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Česká republika zažije během následujících dní razantní změnu teploty. V pondělí rtuť teploměru vystoupá až na 35 stupňů Celsia, hned v úterý ale nejméně o 15 stupňů poklesne.

V pondělí bude jasno až polojasno. Během dne postupně oblačno, zpočátku ojediněle, odpoledne a večer, na východě území až v první polovině noci, místy přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty se podle ČHMÚ budou pohybovat na hranici 30 až 35 °C. Meteorologové proto vydali varování před velmi vysokými teplotami, které platí ve všech krajích.

V úterý se rapidně ochladí. Bude zataženo až oblačno, na východě přechodně až polojasno. Na většině území přeháňky nebo déšť, místy i vydatný. Ojediněle se na východě mohou objevit bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 19 až 23 °C, na Moravě a ve Slezsku 23 až 27 °C. Na východě Čech ale může být stále až až 30 °C. 

Ve středu nás čeká zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají "jen" na 18 až 22 °C. 

Čtvrtek bude většinou oblačný, místy se objeví přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty očekávají meteorologové 16 až 20 °C. 

I v pátek bude oblačno a místy se objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty se podobně jako v předchozích dnech budou pohybovat na hranici 17 až 21 °C. 

Víkend bude polojasný, na východě území až oblačný a místy se objeví přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C, postupně 21 až 26 °C.

 

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy