reklama

Ve čtvrtek nás podle meterologů čeká jasné až polojasné počasí a od západu přibývání oblačnosti. Odpoledne a večer se mohou v Čechách objevit přeháňky a bouřky, na Moravě a ve Slezsku se srážky očekávají až později večer a jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 26 až 30 °C.

Podobné počasí nás čeká i v pátek. Polojasnou až oblačnou oblohu místy proříznou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se podle Českého hydrometerologického ústavu vyšplhají na 25 až 29 °C

O víkendu nás čeká přibývání oblačnosti od jihozápadu a v sobotu se v Čechách, na Moravě a ve Slezsku ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou držet pátečního maxima a očekává se rozmezí 25 až 29 °C.

V neděli teplota pozvolně klesne. I v tento den se mohou objevit bouřky na celém území republiky, denní teploty se ale vyšplhají pouze na 24 až 28 °C. 

V pondělí očekávají meteorologové polojasné až jasné počasí, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 25 až 29 °C. 

Příští týden bude teplotně podobný víkendu. Polojasno až skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle ukáží přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat na hranici 27 až 31 °C, v závěru týdne kolem 24 až 28 °C.