reklama

Ve čtvrtek přes den bude ještě panovat jasné počasí a teploty se budou pohybovat mezi 27 a 31 °C. Odpoledne a večer ale do Česka naplno vtrhnou bouřky.

Na západním území Česka už podle meteorologických radarů prší, postupně by se déšť a silné bouřky měly rozšířit na celé území republiky a deštivé počasí vydrží nejméně do konce tohoto týdne.

Po jedenácté hodině meteoradar Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ukazoval, že prší v podstatě v celém Plzeňském kraji, části Karlovarského kraje a že fronta postupuje na východ. Před druhou hodinou odpoledne už husté mraky postoupily do středních Čech a zakryly i nebe nad Prahou.

"V pátek postoupí do Česka od západu frontální systém, který přinese více oblačnosti a srážek na víkend. Na frontě budou bouřky četné a ojediněle mohou být i silné a doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy jako krupobitím, nárazy větru o rychlosti kolem 80 km/h a přívalovým deštěm o intenzitě kolem 30 mm," vysvětluje meteoroložka Dagmar Honsová.

O víkendu by se mělo mírně ochladit. Již nebudou teploty přes 30 °C, ale bude příjemnějších 23 až 27 °C. Mělo by být však zataženo až oblačno, na většině území bude pršet.

Předpověď na pátek (00-24):
Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý východní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí, uvedl chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):
Polojasno až oblačno, během dne od jihozápadu přibývání oblačnosti a v Čechách místy, na Moravě a ve Slezsku ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihozápadě kolem 23 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli (00-24):
Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý, během dne postupně mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Polojasno až skoro jasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.