Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Čech míří silné bouřky, hrozí i povodně

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Na jihu a západě Čech se od dnešního odpoledne do nedělního večera budou vyskytovat silné bouřky. Při přívalovém dešti ojediněle naprší kolem 40 milimetrů.

Malé toky se mohou rozvodnit. Hrozí zatopení níže položených míst a sklepů, upozornil ve výstraze Český hydrometeorologický ústav.

Bouřky se začnou vytvářet v Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji a na Příbramsku. V neděli se mohou vyskytovat i na dalším území Česka.

Přes den dnes očekávají meterologové oblačno až polojasno, v jihozápadní polovině území zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle intenzivní. Nejvyšší teploty 27 až 31 °C, v 1000 m na horách kolem 22 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Zítra bude na většině míst v Česku oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle intenzivní. Na severu srážky jen ojediněle. Nejvyšší teploty 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy