Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muzikant a jeden z organizátorů předního českého festivalu nezvládl boj s nemocí a rozhodl se pro sebevraždu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Českou nezávislou hudební scénu zasáhla velká ztráta. Zemřel Přemek Černík, jeden z hlavních organizátorů hudebního festivalu Mighty Sounds. Bylo mu pouze 31 let. Podle jeho bratra vzdal boj s nemocí. Přemysl miloval hudbu, hrál na basu a byl členem kapely The Drain.

"S tím nejtěžším srdcem vás musím informovat, že nás včera ráno navždy opustil můj milovanej brácha Přemysl Černík. Vzdal svůj dlouhodobý boj s nemocí, o které se už asi nikdy nedozvíme, jestli byla psychická, neurologická nebo virová," napsal na facebookový profil jeho bratr Vít Černík, který tak naznačil, že si Přemek vzal život sám.

Zesnulý hudebník letos v březnu na sociální síť vyvěsil příspěvek, ve kterém se svěřil, že se před čtyřmi lety léčil s lymskou boreliózou, která na něm zanechala následky. Po léčbě antibiotiky měl testy na nemoc negativní, ale symptomy těžké nemoci zůstaly. "Nechci si stěžovat, jak na tom jsem mizerně, a že bez podpory milujících rodičů a přítelkyně bych měl pravděpodobně sebevražedné myšlenky a nemohl bych se o sebe postarat. Trpím úzkostí a záchvaty paniky kvůli intenzivní psychiatrické léčbě ve stylu pokus/omyl," napsal v angličtině na Facebook.

"Je to jako když prosíte o pomoc z legrace tak často, až vám nikdo neuvěří, když opravdu padnete na dno. Teď jsem sám se svou noční můrou a nemohu k sobě nikoho pustit," byl další z jeho příspěvků na Facebooku.

Pro oblíbený festival Mighy Sounds je jeho tragický odchod velkou ztrátou. "Přemek byl jedním ze čtyř sloupů, na kterých Mighty Sounds posledních 12 let stálo, byl tím, kdo jako zahraniční booker ročně odeslal tisíce emailů, aby se mu podařilo pro vás dovézt to nejlepší, a zkrátka byl jedním ze čtyř důvodů, proč tento festival kdy vznikl," objevilo se na oficiálních stránkách festivalu, který se hudebně soustředí především na punk a punkrock, rock'n'roll, hardcore, reggae, ska, rockabilly a indie rock.

Témata:  úmrtí hudba

Aktuálně se děje

2. května 2024 15:11

Tajná schůzka Scholze a Macrona v Paříži. O čem chtějí jednat?

Německý kancléř Olaf Scholz se ve čtvrtek večer v Paříži setká s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem na večeři, při které budou diskutovat o politice Evropské unie a Číny.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy