Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Láska je u konce, Angelina Jolie a Brad Pitt se rozvádí. Jak si rozdělí majetek?

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Foto: iCelebZ.com

Los Angeles - Skončila velká láska hollywoodského páru Angeliny Jolie a Brada Pitta. Herečka a režisérka zažádala o rozvod a usiluje o to, aby všech 6 potomků dostala do své péče. S tím přichází i tahanice o společný majetek. Jaký je vlastně ve hře?

Angelina Jolie podala v pondělí žádost o rozvod. Prý kvůli neslučitelným rozdílům. Do své péče chce všechny potomky, po Bradovi nepožaduje ani žádné výživné. Pár vychovává: Maddoxe (15), Paxe (12), Zaharu (11), Shiloh (10) a dvojčata Knoxe a Vivienne (8).

Majetkové vyrovnání mezi nimi bude složité, vzhledem k tomu, co všechno manželé vlastní. I když jejich společný život začal v roce 2004, manželé byli pouhé dva roky. Od té doby společně vydělali neuvěřitelných 625 miliónů dolarů, což odpovídá 15 miliardám českých korun, ale podle časopisu Forbes si budou dělit jen příjmy z doby trvání manželství. To společně vydělali 117,5 milionu dolarů (2,8 miliard). Větší sumu vydělal Brad Pitt.

Dům Chateau Miraval ve Francii

Bývalý pár koupil dům v roce 2008 za 1,5 miliardy korun. Rezidence se nachází v Chateau Miraval ve francouzské vesnici Brignol. Nemovitost má pětatřicet pokojů. Dům má také bazén, tělocvičnu a velkou halu. Na pozemcích sídla se nachází i jezero, vinice, venkovní bazén s vířivkou a také fontány.

Přepychová rezidence v Hollywoodu

Manželé vlastní rezidenci v Los Feliz ve východní části Hollywoodu. Původně ji v roce 1994 pořídil Pitt za 41 milionů korun. V domě žil se svou první ženou Jennifer Aniston. Po jejich rozvodu v roce 2005 připadlo sídlo jemu. Po rozsáhlé rekonstrukci si do domu nastěhoval novou rodinu. Dětem zde navíc nechal vybudovat i rozlehlý park s klouzačkami a pískovištěm.

Sídlo na Mallorce

Pitt si koupil na Mallorce vilu za 90 milionů korun. Herec si největší španělský ostrov oblíbil během natáčení jeho posledního filmu Allied. Údajně se tam zamiloval do kolegyně Marion Cotillard. Vilu s osmi ložnicemi, dvěma obýváky, obří zahradou a bazénem si údajně koupil k odpočinku.

Témata:  Angelina Jolie Brad Pitt

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy