Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vědci zjistili, jak dlouho trvá mužům a ženám dosáhnout orgasmu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Největší problém při sexu? Mužům a ženám trvá různě dlouho, než dosáhnou orgasmu. Vědci dokonce přesně změřili, jak dlouhou dobu to které pohlaví potřebuje.

Při masturbaci potřebují muži k vyvrcholení průměrně dvě minuty. To ženy potřebují k dosažení vrcholu dvojnásobnou dobu, tedy čtyři minuty. Když dojde na předehru a na pohlavní styk, existuje určité okno, do kterého se sehraní partneři mohou vejít.

Ženám totiž podle výzkumu sexuologů Masterse a Johnsonové trvá vyvrcholení 10 až 20 minut. To muži vydrží přibližně 7 až 14 minut. Určitý prostor na to, aby si sex užili naplno oba, tak existuje. Ve chvíli, kdy ovšem dojde na samotný pohlavní styk, vydrží podle sexuologů muži maximálně 2 až 3 minuty.

Masters a Johnsonová také zkoumali, kolik času muži potřebují k tomu, aby mohli po dosažení orgasmu v sexu pokračovat. Ale přesného výsledku se jim dobrat nepodařilo. Podle jejich výzkumu je to individuální a ta doba se pohybuje v rozmezí jedné minuty a celé hodiny.

Jak ale ukázala nová studie univerzity v Indianě, muži jsou mnohem sebevědomější, pokud jde o představu, jak často se jim podaří uspokojit partnerku. Zatímco o tom, že při posledním sexu přivedli partnerku k orgasmu, bylo přesvědčeno 85 % účastníků výzkumu. Že měly orgasmus potvrdilo jen 64 % žen do výzkumu zapojených.

Témata:  pohlavní styk vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy