Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V soutěži Miss Earth zvítězila zástupkyně Ekvádoru

Ženy, Ilustrační foto
Ženy, Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Manila - Vítězkou Miss Earth 2016 se stala Katherine Espinová z Ekvádoru. Českou republiku reprezentovala na světové soutěži v Manile na Filipínách devatenáctiletá Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková z Ostravy. Ta sice přes maximální nasazení mezi Top 16 nepostoupila, s prázdnou se ale vracet nebude. V rámci talentové disciplíny skončila z 83 účastnic druhá a medaile za druhé místo v Talent Show Miss Earth 2016 patří právě jí. Z Filipín se bude vracet v pondělí, a to obohacená o mnoho zážitků, zkušeností i nové kamarádky.

Korunku "ekologické" královny krásy Espínová převzala od své předchůdkyně Filipínky Angelie Ongové.

Soutěž Miss Earth se koná od roku 2001 a od ostatních obdobných akcí se liší svým ekologickým zaměřením. Loni se finále soutěže poprvé konalo v Evropě. Letošní ročník se opět přesunul do Asie.

Česká zástupkyně v soutěži, Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková (19) z Ostravy se do první šestnáctky sice nedostala, z talentové části soutěže si ale odnesla stříbrnou medaili.„Pobyt na Filipínách a přípravy na finálový večer byly zajímavé, ale také velmi náročné a s minimem času na oddych. Náš program byl maximálně nabitý, spaly jsme pár hodin denně a navštívily mnoho míst. Obrovským zážitkem pro mě byla návštěva národního parku v městě Davao a velká módní přehlídka, na které jsme předváděly šaty místního návrháře. Také jsem moc ráda, že po mně na Filipínách zůstane památka v podobě zasazených stromů. Doufám, že vyrostou, budou silné a hodně dlouho vydrží," shrnuje s úsměvem několikatýdenní pobyt na Filipínách Kristýna.

V průběhu příprav byla Kubíčková v kontaktu s rodinou i novým produkčním týmem České Miss a sdílela průběžné zážitky a informace o zdravotním stavu. Stejně jako před svým odletem se totiž i na Filipínách potýkala se zdravotními komplikacemi, ale její statečnost a odhodlání jí pomohly překonat oslabení a vyčerpání organismu. Kristýnu nesmírně podporovali rodiče, fanoušci i celý tým. „Kristýnku jsme sledovali, podporovali ji a průběžně s ní komunikovali, a když se objevily nečekané komplikace, pomáhali jsme jí je řešit. Je to ale nesmírně odvážná holka, která ukázala, co v ní je. Krátce na to, co se opětovné zdravotní problémy řešily, uspěla v talentové soutěži a všem nám udělala velkou radost. Reprezentovala Českou republiku jak nejlépe mohla a jejího výkonu i přístupu si vážíme," uvedlo nové vedení soutěže v čele s Evou Čerešňákovou a Martinem Ditmarem.Během vyhlašovacího večera Kristýna Kubíčková vynesla šaty se žlutou dvoukolovou hedvábnou sukní a transparentním vrškem, bohatě zdobeným ručně našívanými barevnými kameny a korálky, které pro tuto událost vytvořila módní návrhářka Dominika Sedláčková. Finálové šaty doplnily diamanty od společnosti Lucy Diamonds. V průběhu svého pobytu na světové soutěži se Kristýna předvedla hned v několika večerních i koktejlových šatech z dílny Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových, šperky pro tuto příležitost zapůjčila Olga Kopalová z kolekce Šenýr Bijoux.Jako národní dar přivezla Kristýna Kubíčková originální set náušnic s vltavínem, věnovaný společností Lucy Diamonds. Součástí Kristýniny výbavy byl také národní kostým z Rodné Hroudy od Marie Staré, jenž se nesl v duchu jihovýchodní Moravy a byl inspirován ornamentem, který se ve vyšívané formě vyskytoval na lidovém kroji z okolí Moravských Kopanic. Tento kostým bude následně vydražen a výtěžek zpříjemní život seniorům v Domově Na Zámku v Lysé nad Labem, ti se částečně podíleli na jeho tvorbě.„Na soutěži Miss Earth je skvělé, že má nejen ekologický, ale i charitativní podtext. Díky tomu jsem například mohla předat lidem postiženým tajfunem balíčky s jídlem. Šlo sice o minimální pomoc, ale pro ně to znamenalo opravdu hodně. Když jsem byla svědkem toho, jak tam v některých oblastech mají lidé těžký život, tak jsem neskonale vděčná za to, kde žiji, že mám kde spát, co jíst a že mám kolem sebe milující rodinu a přátele. Byla to úžasná zkušenost se spoustou nezapomenutelných zážitků, ale už se těším domu," uzavřela Česká Miss Earth 2016. Nový ročník soutěže Česká Miss byl již zahájen a castingy, z nichž vzejdou vítězky pro rok 2017, které získají ceny za více jak tři a půl milionu korun, začínají už 24. listopadu.

Témata:  Miss Earth ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy