Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemám zájem o to, aby každý můj krok byl pod drobnohledem. Pohár trpělivosti přetekl, zlobí se Karel Gott a rozhodl se k ráznému kroku

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Praha - Zpěvák a několikanásobný Zlatý slavík Karel Gott nemá chvíli klidu. Poté, co úspěšně porazil zákeřnou rakovinu, ho trápí další problém, a sice novináři. Kvůli nim je nyní nucen prodat svůj dům.

"Počátkem letošního roku jsme se s mojí ženou Ivanou rozhodli pořídit si pozemek, kde bychom postavili chalupu a měli možnost v budoucnu relaxovat. Těšil jsem se, že budeme mít místo, kde budu moci odpočívat, malovat, číst si a přemýšlet o životě," svěřil se zpěvák.

Tím místem se měla stát obec Doubice v severních Čechách. "Koupili jsme zde pozemek a záměrně jsem jej formálně napsal na moji tchyni, abych předešel předčasné mediální publicitě. Tušil jsem, že se informace o stavbě časem rozkřikne, ale že se kolem pozemku a následné stavby strhne taková mediální smršť, to jsem nepředpokládal," napsal na sociální síti.

Stalo se ale něco, co zpěvák nečekal. Informace o pozemku a stavbě se objevily v médiích, včetně fotografií a záběrů z dronů. "Za ta léta jsem na mediální zájem o mou osobu zvyklý. Velmi mě však mrzí, že i přes mé prosby, aby média ubrala nohu z plynu, co se týče Doubice, novináři nepolevili a jak nám bylo sděleno, ani do budoucna polevit nehodlají," posteskl si.

Dodal, že některá média ani trochu nerespektují a nectí jeho soukromí a údajně to zašlo až tak daleko, že redaktoři dělají ankety s obyvateli Doubice a cestovní kanceláře vypisují zájezdy do obce, aby se veřejnost podívala, kde Gott staví.

"Musím vám říct, že vše má svou hranici a každý pohár trpělivosti jednou přeteče. Naše původní nadšení mít roubenku v severních Čechách se změnilo ve velké zklamání. Nemáme s manželkou a dětmi zájem na tom, aby každý náš krok na pozemku v Doubici byl pod drobnohledem," vysvětluje Gott.

Roubenka proto ztratila původní smysl odpočinku, a stalo se z ní místo atrakce. S tím se ale zpěvák nechce smířit a dospěl k radikálnímu řešení. "Proto jsme se rozhodli, i s ohledem na místní obyvatele a jejich klidné žití v obci, že pozemek s nedokončenou stavbou prodáme," dodal.

Témata:  Karel Gott

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy