Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Média čelí obvinění, že pronásledují novou přítelkyni prince Harryho

Princ Harry a Meghan Markleová
Princ Harry a Meghan Markleová
Foto: YouTube

Londýn - Britský princ Harry (32) poprvé oficiálně potvrdil svůj vztah s herečkou Meghan Markleovou (35). Zároveň obvinil média, že ji pronáslednují a urážejí kvůli její rase.

Harry v nezvykle přímém prohlášení uvedl, že má obavy o bezpečnost své přítelkyně, napsala agentura AP. Harryho kancelář napsala, že princ sice chápe zvědavost ohledně jeho soukromého života, ale že média v tomto případě překročila příslušné meze.

"Princ Harry se obává o bezpečnost Meghan Markleové a velmi ho mrzí, že ji nedokázal ochránit," uvádí se v prohlášení Kensingtonského paláce. "Není fér, že po několika měsících vztahu je Meghan Markleová vystavena takové bouři," dodává se v komuniké.

Podle paláce je pronásledování zcela veřejné, ať už jde o "pošpiňování (Markleové) na titulní straně celostátních novin, rasové podtóny komentářů či neskrývaný sexismus a rasismus v internetových článcích".

Markleová se narodila v Los Angeles, její matka je tmavé pleti. Jako herečka je Markleová známá především z právnického seriálu Suits (Kravaťáci).

Témata:  Princ Harry

Aktuálně se děje

1. května 2024 17:34

Prvomájové demonstrace v Evropě: V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy