Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Robert Redford (80) jde do hereckého důchodu. Jaké plány má do budoucna?

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Robert Redford se ve svých 80 letech rozhodl pověsit hereckou kariéru na hřebíček. Dokončí dva poslední projekty, pak se chce věnovat režii a malování.

"Hraním ve filmech začínám být unaven. Jsem netrpělivý člověk a je pro mě těžké vysedávat a točit záběr za záběrem," řekl americkému filmovému webu herec, který má svém kontě zhruba osmdesátku filmů.

Před hereckým důchodem chce ještě dokončit film Our Souls at Nigth (Naše duše v noci) s Jane Fondovou, love story o druhé životní šanci postaršího páru, a snímek Old Man with a Gun (Stařec s puškou) s Casey Affleckem a Sissy Spacekovou.

Redford, držitel dvou Oscarů za režii a celoživotní dílo, si ve zbytku života chce užít nezávislosti a věnovat se režírování a malování. "Zaobírám se myšlenkou jít tímto směrem a nehrát už tolik," prohlásil.

V roce 2005 byl Reford hostem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu.

K jeho nejproslulejším filmům patří Butch Cassidy a Sundance Kid (1967), Podraz a Takoví jsme byli (1973), Velký Gatsby (1974), Všichni prezidentovi muži (1976) nebo Neslušný návrh (1993).

Témata:  Robert Redford filmy

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 19:20

Rusko údajně sestřelilo šest taktických raket ATACMS

Rusko tvrdí, že v úterý sestřelilo šest taktických raket ATACMS, které údajně Ukrajina obdržela od Spojených států. Některé z nich prý byly sestřeleny nad anektovaným Krymským poloostrovem, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy