Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českého slavíka získal Gott, Bílá a Kabát

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Praha - V Hudebním divadle Karlín v Praze probíhá 51. ročník ankety Český slavík. V kategorii zpěvaček již podevatenácté zvítězila Lucie Bílá. Na druhém místě skončila Lucie Vondráčková a třetí byla Ewa Farna. Nejoblíbenější kapelou se pojedenácté stala skupina Kabát, která zvítězila i loni. Absolutním vítězem se stal Karel Gott.

Bílá v dubnu oslavila padesátiny. Při této příležitosti měla v listopadu vystoupit na dvou koncertech v pražské O2 areně, kvůli zdravotní indispozici ale koncerty přesunula na 8. ledna 2017.

"Do dnešního dne jsem měla 128 koncertů. Mohlo jich být 130. Nikomu to nepřeji," narážela Bílá na své onemocnění při přebírání ocenění. "Ale ty dva zrušené koncerty mi něco úžasného přinesly - zjistila jsem, že mám kolem sebe úžasný tým lidí, skvělé přátele a hlavně fandy. Já jsem takovou podporu nezažila za všech těch 18 slavíků dohromady. Já vám strašně děkuji, a jestli můžu poprosit, tak ještě toho dvacátého, ne?" dodala se smíchem.

Za Kabát poděkoval fanouškům zpěvák skupiny Josef Vojtek. "Snad se vám odvděčíme tím, že intervaly našich koncertů zkracujeme, a budeme vystupovat za 11 měsíců," řekl.

Druhá skončila skupina Ortel a na třetím místě Chinaski. Kontroverzní kapela Ortel, které kritici vyčítají xenofobní texty namířené proti menšinám, se v loňském 50. ročníku také stala druhou nejpopulárnější skupinou a její frontman Tomáš Ortel (rodným příjmením Hnídek), s neonacistickou minulostí, skončil mezi zpěváky třetí. Po dnešním projevu Ortela, který si postěžoval, že písně kapely nehrají v rádiích, zazněl vlažný potlesk a pískot.

V kategorii Absolutní slavík vyhrál Karel Gott a umístil se na prvním místě v kategorii zpěváků před Tomášem Ortelem a Michalem Davidem, který získal třetí místo.

Témata:  Český slavík Lucie Bílá Karel Gott skupina Kabát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy