Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel herec Ron Glass (+71). Diváci ho znají z kultovního seriálu Firefly

Náboženství, ilustrační fotografie
Náboženství, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Los Angeles – Americký herec, který byl oblíbený převážně ve své domovině, zemřel v pátek 25. listopadu. Příčinou smrti bylo respirační selhání.

V českém televizním éteru Glass nezanechal nijak výraznou stopu, jeho průlomová role – Detektiv Ron Harris ze sedmdesátkového sitcomu z policejního prostředí Barney Miller – mu vynesla nominaci na Emmy. Přesto u nás nikdy nebyl odvysílán ani jeden díl.

I díky internetu a zmínkám v jiných filmech a seriálech (Teorie velkého třesku) se proslavil hlavně jako pastor Derrial Book z kultovního Firefly (2002) Josse Whedona (Buffy, přemožitelka upírů, Avengers). Firefly u nás nikdy odvysíláno nebylo a americká stanice FOX jej zrušila po první sérii. Přesto se dle mnohých fanoušků i odborníků jedná o jeden z nejlepších a nejperspektivnějších seriálů vůbec. Firefly, které se dá v kostce označit jako western ve vesmíru, má i v Česku silnou fanouškovskou základnu.

V roce 2005 se ke své nejslavnější roli vrátil ve filmu Serenity. Ten se snažil nečekaně přerušenému seriálu dodat důstojné zakončení.

Glass se na českých obrazovkách mihnul například v marvelovských Agentech S. H. I. E. L. D. (momentálně běží na Fandovi), případně si zahrál menší roli v americkém remaku Smrti na pohřbu (2010).

Témata:  úmrtí

Aktuálně se děje

1. května 2024 19:31

V Německu se převrátila traktorem tažená vlečka, 30 zraněných

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy