Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvitová po propuštění z nemocnice poprvé promluvila na veřejnosti

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Wimbledon.org

Praha - Aktuálně jedenáctá tenisová hráčka světového žebříčku WTA Petra Kvitová, jež byla v úterý ve svém bytě v Prostějově přepadena a byla při tom zraněna na levé ruce, se poprvé od zmiňovaného incidentu objevila na veřejnosti. V pátek se totiž konala tisková konference hráčky týkající se právě tohoto případu a zranění tenistky. Před novináři se objevila očividně v dobrém rozmaru a tím pádem tak tedy na ní bylo vidět, že úterní útok na ní nezanechal žádné velké psychické následky. Kromě poděkování svým nejbližším a lékařům, poděkovala i fanouškům za podporu a uvedla, že ani na chvíli neuvažovala o tom, že by se snad jednou na kurty nevrátila. „Ani na chvíli jsem o tom nezapochybovala. Ani na vteřinu,“ uvedla konkrétně Kvitová, jež byla v pátek propuštěna z nemocnice.

Připomeňme, že dvojnásobná wimbledonská vítězka byla přepadena ve svém prostějovském bytě v úterý ráno neznámým mužem, jenž se do bytu měl dostat pd falešnou záminkou, konkrétně měl říct, že jde odečíst údaje na elektroměru. Po vstupu do bytu pak měl hráčku napadnout a pořezat šlachy a nervy na levé ruce, tedy na té ruce, ve které Kvitová drží raketu.

Šlachy ji tak museli sešít dokroři v Ústavu playstické chirurgie a chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou. Operace pod vedením Radka Kebrleho a primářky ústavu Aleny Schmoranzové pak trval 3 hodiny a 45 minut, o Kvitovou se také staral profesor Pavel Kolář. Bronzové medailistce z letošních olympijských her v Riu de Janeiro pak bylo sděleno, že na kurty se bude moci vrátit až za šest měsíců.

Kromě tedy poděkování těmto lékařům, hráčka na tiskovce poděkovala za podporu jak ze strany sportovců, tak i ze strany fanoušků na sociálních sítích. . "Moc si toho cením, je to pro mne obrovská podpora," řekla a propuštění z nemocnice vnímá jako nejlepší dárek k Vánocům. "Léčba se vyvíjí podle předpokladů a cítím se dobře," dodala.

K samotnému útoku se vracet nijak nechtěla. "Už se k tomu (incidentu) nechci vracet. Myslím, že policie tomu dává hodně a brzy vše vyřeší," věří Kvitová, jež už policii popsala útočníka a dokonce mu poslal jasný vzkaz s tím, aby se útočník sám přihlásil.

 

Témata:  tenis Petra Kvitova

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy