Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přenášení v těhotenství? Rady, jak pomoci k vyvolání porodu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Může nastat i taková situace, kdy těhotenství přenášíte a jste schopna udělat prakticky cokoliv, aby se porod přirozeně rozeběhl.

Červené víno

Ne lahev, samozřejmě. Jedna sklenka kvalitního červného vína prý dokáže divy. Toto radily už naše babičky. Nicméně je to při nejmenším sporné. Nelze se stoprocentní jistotou říci, zda červené víno dopomůže k porodu či nikoliv.

Pití maliníkového listí

Ano, toto radí i lékaři. Odvar se připravuje tak, že dvakrát až třikrát denně spaříte 1 polévkovou lžíci suchého listí z maliníku čtvrtlitrem vroucí vody a necháte zakryté vylouhovat 15 minut.

Čaj by se měl pít od 36. týdne. Dřív se jeho pití nedoporučuje, jelikož může velmi rychle navodit příchod kontrakcí.

Lněné semínko

Semínku by se mělo před užitím rozdrtit v mixéru, aby se do tělo vstřebalo v celé své šíři. Konzumovat by se mělo zhruba od 34. týdne. Semínko změkčuje stolici, čímž uvolňuje porodní cesty a zvláčňuje hladké svalstvo. Tím také napomáhá lepšímu otevírání děložního hrdla při porodu.

Sedací parní lázeň z bylinky Senny

Tato "koupel" by se měla provádět od počátku 38. týdne. Lázeň v Senně změkčuje tkáně a uvolňuje pánevní dno.

Připravuje se tak, že senné květy přelijete horkou vodou v hrnci, který postavíte na vhodné místo tak, abyste mohla nad nádobou sedět. Vytrváte tak dlouho, dokud se z hrnce kouří. Tuto lázeň lze použít i na počátku porodu, což by ho mělo urychlit. 

Pohlavní styk

Známá rada, která není opět 100% zárukou. Každopádně, mužské sperma obsahuje podobné látky, které se zavádějí ženě do pochvy ve formě vaginální tablety při vyvolání porodu. Změkčí a uvolní děložní hrdlo a tím ulehčí také otvírání. 

Horká koupel

Tato metoda je doporučována v hojné míře i lékaři. Voda by měla být zahřátá na 40 °C. Tato teplota uvolňuje podbřišek, což může vyvolat kontrakce. Také může urychlit první dobu porodní.

Úklid

Říkáte si, že by ta okna potřebovala konečně umýt? Fajn! Konec těhotenství je ta nejlepší doba. Samozřejmě to nesmíte přehánět, ale fyzická aktivita dokáže divy. P

A pokud máte doma dokonale vysmýčeno, zvolte jinou fyzickou námahu. Vyšlápněte si schody, vyražte na procházku, udělejte si prá dřepů. Mějte ale po ruce buď manžela či kamarádku, nebo telefon. Porod na sebe nemusí nechat dlouho čekat.

Témata:  porody ženy těhotenství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy