reklama

Veřejnost více než tři roky neví o Schumacherově stavu skoro vůbec nic. Blízký okruh lidí, který má přístup do honosného domu na břehu Ženevského jezera, poblíž kterého bohatá rodina vybudovala soukromé sanatorium, sice zná pravdu, tu ale přísně střeží.

Mlčení prolomil až někdejší závodníkův manažer Willi Weber, který sice neprozradil nic o stavu, v jakém se Schumacher nachází, tvrdí ale, že rodina veřejnosti tají pravdu. Pro deník Die Welt a další německé servery uvedl, že Schumacherova rodina neříká fanouškům celou pravdu. "Je potřeba nalít si čistého vína," dodal.

Manželka Corinna ani manažerka rodiny Sabine Kehmová ale i nadále mlčí a nepustí k zuboženém tělu Michaela prakticky nikoho. Podařilo se jim dokonce prosadit, aby soudní jednání, kde je předmětem Schumacherovo zdraví, probíhaly za zavřenými dveřmi. 

Na veřejnost se tak dostávají pouze střípky informací. Jednu z nich nedávno vynesl momentální prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt, který podle Le Monde navštěvuje závodníka každý týden. "Vidět Michaela v takovém zuboženém stavu je pro mě velmi bolestivé," posteskl si pro server.

Poprvé promluvil i Schumacher mladší

Nově také promluvil Schumacherův syn. Osmnáctiletý Mick pro televizní stanici RTL uvedl, že jeho otec pro něj nadále zůstává vzorem a idolem. Mladík, který kráčí v jeho šlépějích, ale neprozradil nic o zdravotním stavu legendárního jezdce.

29.prosince to byly přesně tři roky od osudné Schumacherovy nehody. Jeho rodina a blízcí spolupracovníci po celou tu dobu drží informace o jeho zdravotním stavu do značné míry v tajnosti. Účty za Schumacherovu lékařskou péči přesto šplhají do astronomických výšin. Šest měsíců strávil v komatu, pak se ale jeho stav zlepšil.

Jeho řidič již dříve médiím prozradil, že bývalý pilot F1 potřebuje čtyřiadvacetihodinový dohled a že za něj rodina platí v přepočtu asi 3,6 milionu korun týdně. Jak píše server Express, za těchto podmínek by se účet za jeho dosavadní léčbu vyšplhal asi na 438 milionů korun. Předpokládá se, že se o něj stará asi dvacetičlenný tým zdravotních sester a lékařů.