reklama

"Cítím se dobře," vzkázal Karel Gott fanouškům po operaci, během které mu lékaři odstranili z těla umělý vývod. Mistr by tímto zákrokem měl ukončit léčbu, která započala na podzim loňského roku, když mu lékaři diagnostikovali rakovinu mízních uzlin.

Podle dostupných informací měli lékaři Karla Gotta operovat v pátek. K zákroku ale nakonec nepřistoupili. Jeho mluvčí Aneta Stolzová v pátek o operaci mlžila. "Nikdy jsme nepotvrdili, že by pan Gott dnes měl podstoupit operaci a skutečně k ní nedošlo. Až bude po operaci, dáme vám oficiálně vědět," uvedla Stolzová.

Podle informací deníku Blesk museli lékaři plánovaný zákrok odložit kvůli špatným výsledkům předoperačních vyšetření. "Pan Gott měl po nástupu do nemocnice špatný krevní obraz! Proto lékaři nechtěli riskovat a zákrok odložili," uvedl Blesku nejmenovaný zdroj.

Přes zimu Gott podstoupil několik cyklů chemoterapie. V polovině března sdělil fanouškům radostnou zprávu, že se mu zákeřnou nemoc podařilo porazit.

Před zákrokem se už Karel Gott pomalu vracel do normálního života. Ještě během rekonvalescence pracoval se Sagvanem Tofim na muzikálu Čas růží, který bude plný mistrových hitů. Minulý týden se zúčastnil oslav 85. narozenin populární herečky Jiřiny Bohdalové, které přinesl vlastnoručně namalovaný obraz. Na oslavě mistr také zazpíval.